RondOm Podotherapeuten

RondOm Podotherapeuten: slimme oplossingen voor problemen die veroorzaakt worden door een afwijkende stand van de voeten of verkeerd looppatroon.

Wat is een podotherapeut?
Een podotherapeut is een zorgprofessional die gespecialiseerd is in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug, die u kunnen belemmeren in het dagelijks functioneren en welke ontstaan door een afwijkende voetstand of verkeerd looppatroon. Ook sportblessures of klachten als gevolg van diabetes mellitus of reuma (o.a. artrose) kunnen door een podotherapeut behandeld worden.

Een podotherapeut is vooral een onderzoeker, die door middel van een klinisch beeld, het stellen van de juiste vragen en het inzetten van geavanceerd analyseapparatuur op zoek gaat naar de oorzaak van een klacht. Zo wordt er gebruik gemaakt van drukmeetapparatuur voor statische en dynamische analyse, welke, waar nodig, ondersteund wordt met Musculoskeletal ultrasound (echografie) onderzoek indien de podotherapeut aanvullende beeldvormende informatie wenst omtrent de klachten.

Als de podotherapeutische diagnose en de oorzaak van de klacht zijn vastgesteld, zijn er verschillende behandel- en therapiemogelijkheden die de podotherapeut kan toepassen. De podotherapeut kan adviseren over:

• schoeisel en belasting – belastbaarheid
• podotherapeutische (sport)zolen
• of verbandschoenen aanmeten

Tevens kan de podotherapeut voorlopige therapieën toepassen zoals:
• (medical)taping
• vilttherapie
• protectieve of corrigerende ortheses en schoenmodificaties vervaardigen.

Een uitgebreid overzicht van aandoeningen, werkwijze en toegepaste therapieën alsook tarieven en vergoedingen vindt u op de website www.podotherapierondom.nl.

Afspraak maken
Voor meer informatie en het maken van afspraken kunt u bellen naar het secretariaat van de praktijk, te bereiken op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur op het centrale telefoonnummer 088-1180500. U kunt ook zelf een afspraak maken, zonder hulp van de secretaresse, via de webagenda op de website.