Blog
  • https://hetzorgstation.nl/hetzorgstation.nl/wp-content/uploads/2020/02/corona-poster-pdf.jpg
  • https://hetzorgstation.nl/hetzorgstation.nl/wp-content/uploads/2020/02/start-het-zorgstation.png
  • https://hetzorgstation.nl/hetzorgstation.nl/wp-content/uploads/2020/02/corona-poster-scaled.jpg

Coronavirus (Covid-19)

Praktijknieuws

Uw huisarts is de reguliere zorg weer aan het opstarten. Ook mensen met wat minder spoedeisende klachten kunnen weer terecht. Wel binnen de regels van de ‘nieuwe 1,5 meter samenleving’ en na eerst gebeld te hebben met de praktijk.  Doorverwijzing naar specialismen in de 2e lijn is nog niet volop mogelijk vandaar dat we met u blijven afstemmen wat direct noodzakelijk is of wat nog even kan wachten. Ook telefonische consulten blijven voorlopig nog gebruikt worden. 

Mensen met luchtwegklachten Gaan nog steeds naar een centrale plek in de regio, de NoodHAP, om daar beoordeeld te worden.  

Wat betekent dit voor u, als u luchtwegklachten heeft? 

U kunt eerst zelf vaststellen in hoeverre uw klachten mogelijk samenhangen met het corona virus. Als u op de button hieronder klikt krijgt u een vragenlijst op uw scherm die u na het beantwoorden van die vragen helpen met vervolg stappen.

 

Als u de vragenlijst heeft ingevuld weet u hoe u verder moet handelen en gelden onderstaande instructie verder. Als u direct met de huisarts wilt bellen zonder de vragenlijst eerst in te vullen volgt u ook onderstaande instructies.

  • Allereerst geldt nog steeds: ga niet naar de huisartsenpraktijk toe.
  • Bel eerst uw eigen huisarts.
  • De assistente staat u te woord.
  • Als er mogelijk een beoordeling nodig is dan bepaalt uw huisarts dat in een telefonisch consult.
  • Vervolgens wordt er door uw huisarts een afspraak gemaakt met de NoodHAP.
  • U kunt dus niet zonder afspraak naar de NoodHAP.
  • Als er een visite nodig is dan overlegt uw huisarts met de NoodHAP.

Als u een ander gezondheidsprobleem heeft, maar óók luchtwegklachten: ook dan kan uw huisarts beslissen dat u op de NoodHAP beoordeeld wordt. 

Moet u bloedprikken en heeft u luchtwegklachten: dan kunt u wél zonder afspraak op de NoodHAP terecht, tussen 8 en 17 uur. 

Moet u een röntgenfoto laten maken in het ziekenhuis en heeft u ook luchtwegklachten: dan belt u de Radiologieafdeling in het Groene Hart Ziekenhuis (0182-505050) en komt u naar de NoodHAP op het afgesproken tijdstip. 

Buiten kantooruren belt u net als anders de Huisartsenpost Midden-Holland (0182-322488). Maar ook hier geldt: alleen als het echt spoed is. 

Als u op deze website naar het vak ‘moet ik naar de huisarts’ gaat vindt u daar de link naar ‘Thuisarts.nl’ met patiënteninformatie aangaande het coronavirus.

Een 2e informatiebron is de link naar het RIVM met actuele informatie en hoe te handelen aangaande het “corona virus” (Covid-19) in Nederland en wereldwijd:

klik om naar de site te gaan: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

 

Written by Kim

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *